• 978-90-5999-0913

GelukzoekerVan generaal pardon tot Premier Gezocht

€ 13,50
3 reviews
Aantal:
Gor Khatchikyan is een jonge tiener wanneer zijn ouders, voor hem volkomen onverwacht, besluiten met het gezin weg te vluchten uit Armenië. Weg van de corruptie en het geweld. Na een tocht van zeven dagen, geregeld door mensensmokkelaars, komen ze aan in Nederland. Hier hopen ze het geluk te hervinden.
De jaren na aankomst zijn jaren van grote onzekerheid. Ze gaan van AZC naar AZC en van afwijzing naar afwijzing. De onduidelijkheid over de toekomst knaagt aan Gor. Hij probeert zijn opleiding af te ronden en een bestaan op te bouwen, maar heeft geen garantie op een verblijfsvergunning. Uiteindelijk is het gezin 'hartstikke uitgeprocedeerd', zegt hun advocaat. Tot het generaal pardon anders beslist.

In deze dagen worden we opnieuw geconfronteerd met de problematiek van vluchtelingen. Het verhaal van Gor laat zien wat hen drijft. Wat ze meemaken aals ze hier komen. Hoe wij Nederlanders met hen omgaan. Maar zou het kunnen dat deze zogenoemde 'gelukzoekers' ook 'gelukbrengers' kunnen worden?

Gor Khatchikyan (1987) is inmiddels afgestudeerd arts. Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier Gezocht te winnen. Ook was hij veelvuldig op televisie te zien tijdens de coronapandemie.


'Het verhaal van Gor laat zien dat de asielzoeker ook een bijzondere verrijking kan zijn voor de Nederlandse samenleving.'
Joël Voordewind, wethouder in Alkmaar, voormalig Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie


Gelukzoeker is in november 2015 verschenen bij onze uitgeverij. Tegenwoordig wordt het boek in eigen beheer uitgegeven door de auteur. Via onze webshop bieden we hem graag een extra etalage voor zijn verhaal.

Boekspecificaties:
Uitvoering: Paperback
Formaat: 14,0 cm bij 21,5 cm
binnenwerk: zwartwit
NUR: 747
Aantal pagina's: 120
Jaar van uitgave: november 2015

Reviews (3)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.

Recent bekeken

Gelukzoeker

Gelukzoeker

Gor Khatchikyan
€ 13,50

Over De Barbaar

De Barbaar staat voor passie en inspiratie. Voor leven in plaats van overleven. Voor lef en levenskunst.

  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg