• 978-90-5999-0913

Recensies

‘Ik ben gaan tellen hoeveel zegeningen er in mijn leven waren. Gezondheid, geloof, hoop, liefde van mijn ouders en mijn broer. Als je je zegeningen telt, verdwijnt de ellende. De vreugde diep vanbinnen maakte het geweldig om de stallen schoon te scheppen. De stank werd als een geurig parfum, dat ik diep inademde.’

Recensie door Rineke Peterson

Zomaar een citaat uit het boek van Gor Katchikyan. Gor kwam als twaalfjarige jongen met zijn ouders en zijn broer uit Armenië gevlucht in de hoop in Nederland asiel te krijgen. Maar die weg ging niet over rozen. In totaal heeft het gezin ruim acht jaar in slopende onzekerheid en onder barre omstandigheden geleefd, tot ze uiteindelijk generaal pardon kregen en officieel werden toegelaten.

In dit boek vertelt Gor hoe het leven voor hem en zijn familie in de opvangcentra was, hoe hoop en wanhoop zich afwisselden als de regen en de zon.

Het boek lees je in één adem uit. Het verhaal boeit van begin tot eind. Het is goed geschreven en leest prettig.

Het mooie aan het verhaal vind ik de houding van Gor. Hij is niet een type wat het bijltje erbij neerlegt, maar in de meest belabberde situaties probeert hij toch weer een oplossing te bedenken om de situatie dragelijker te maken. Ook mooi is zijn beschrijving over hoe God en het christelijke geloof zijn leven inkwam en nu zijn leven bepaalt.

Met het huidige vluchtelingengebeuren vind ik dit boek echt een must om gelezen te hebben. Het helpt je te begrijpen dat vluchtelingen geen problemen zijn, maar unieke mensen met ieder hun gaven en talenten."
Rineke Peterson, Uitdaging.nl

GelukzoekerVan generaal pardon tot Premier Gezocht

€ 13,50
5 reviewsDeel je mening en spaar voor gratis verzendkosten
Aantal:
Gor Khatchikyan is een jonge tiener wanneer zijn ouders, voor hem volkomen onverwacht, besluiten met het gezin weg te vluchten uit Armenië. Weg van de corruptie en het geweld. Na een tocht van zeven dagen, geregeld door mensensmokkelaars, komen ze aan in Nederland. Hier hopen ze het geluk te hervinden.
De jaren na aankomst zijn jaren van grote onzekerheid. Ze gaan van AZC naar AZC en van afwijzing naar afwijzing. De onduidelijkheid over de toekomst knaagt aan Gor. Hij probeert zijn opleiding af te ronden en een bestaan op te bouwen, maar heeft geen garantie op een verblijfsvergunning. Uiteindelijk is het gezin ‘hartstikke uitgeprocedeerd’, zegt hun advocaat. Tot het generaal pardon anders beslist.

In deze dagen worden we opnieuw geconfronteerd met de problematiek van vluchtelingen. Het verhaal van Gor laat zien wat hen drijft. Wat ze meemaken als ze hier komen. Hoe wij Nederlanders met hen omgaan. Maar zou het zo kunnen zijn dat die ‘gelukzoekers’ ook ‘gelukbrengers’ kunnen worden?

Gor Khatchikyan (1987) is inmiddels afgestudeerd arts. Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier Gezocht te winnen.

‘Het verhaal van Gor laat zien dat de asielzoeker ook een bijzondere verrijking kán zijn voor de Nederlandse samenleving.’
Joël Voordewind, Tweede Kamerlid ChristenUnie

Reviews (5)

Deel je mening en spaar voor gratis verzendkostenSchrijf review

Inloggen

Wachtwoord vergeten?Registreren
Geweldig boek31 januari 2017
Het boek geeft je een goed inzicht hoe he tis om als vluchteling ons land binnen te komen.
Inspirerend verhaal28 april 2016
Een mooi en inspirerend verhaal van een ex-asielzoeker. Hij beschrijft zijn tijd als asielzoekerskind erg beeldend en mooi. Het werpt een verhelderende blik op de huidige vluchtelingenproblematiek. Erg goed boek!!
Mooi kijkje achter de schermen16 januari 2017
Zo vaak hoor je óver vluchtelingen. Met dit boek hoor je het hele verhaal ván een vluchteling. Van de vlucht tot zijn werk als arts in het ziekenhuis. Het boek laat goed zien waarom deze mensen dingen doen zoals zij ze doen, waarom ze soms andere keuzes maken dan wij, waarom soms voor een leugen wordt gekozen. Daarnaast is het ook een mooi verhaal over doorzetten.
Van vluchteling tot arts18 juli 2017
Dit boek Igeschreven door een Armeense jongeman, inmiddels werkzaam als arts. Hij beschrijft de procedures en de bureaucratie die het gezin tegenkwam in de loop der jaren voorafgaand aan hun verblijfsvergunning. Hij beschrijft ook zijn gedrevenheid om aan zijn nieuwe vaderland, Nederland, een waardevolle bijdrage te leveren. Dit boek laat zien hoe positief veel asielzoekers in het leven staan en hoeveel vooroordelen wij helaas in Nederland hebben ten aanzien van deze medemensen. Joel Voordewind schreef een voorwoord.
Zijn leven of ook jouw leven?01 oktober 2019
Fascinerend verhaal. Een levensgeschiedenis zoals het ook u en mij kan treffen.

Recent bekeken

Gelukzoeker

Gelukzoeker

Gor Khatchikyan
€ 13,50

Over De Barbaar

De Barbaar staat voor passie en inspiratie. Voor leven in plaats van overleven. Voor lef en levenskunst.

  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg