Ik zal levenHoe ik als Poolse Jood de Holocaust overleefde

€ 19,95
3 reviews
Aantal:
Ik zal niet sterven.  Ik zal leven.  Ik zal het verhaal vertellen.

Henry Orenstein groeit op in een Joods gezin in het stadje Hrubieszów in Polen. Als op 1 september 1939 de Duitsers Polen binnenvallen is hij 16 jaar oud. Een aantal jaren weten Henry en de andere leden van het gezin uit de greep van de nazi's te blijven door te vluchten en onder te duiken. Op 28 oktober 1942 is vluchten niet langer mogelijk. Henry's ouders worden korte tijd later gedood en Henry en zijn broers en zus belanden in het concentratiekamp Budzy'n.

De geruchten over de oorlog die het kamp binnensijpelen zijn hoopvol, tegelijkertijd is hun leven iedere minuut van elke dag in gevaar. Ze balanceren voortdurend tussen hoop en vrees. In januari 1944 wordt in het kamp aangekondigd dat er Joodse wetenschappers, scheikundigen en wiskundigen worden gezocht voor een zogenaamd Chemiker Kommando. Henry meldt zichzelf, zijn broers, zus en enkele bekenden aan. Een vlaag van verstandsverbijstering? Of een briljante ingeving?

Ik zal leven is een waargebeurd verhaal, dat heel gedetailleerd laat zien in welke nachtmerrie Poolse Joden terechtkwamen toen de oorlog begon. De auteur zet zijn persoonlijke verhaal af tegen het grote decor van het door de oorlog verscheurde Europa. Daarmee geeft hij de lezer een beter perspectief op zowel de oorlog als de verschrikkingen van de Holocaust.


"Ik heb dit boek in één dag uitgelezen. Het is zo meeslepend geschreven dat ik het niet kon wegleggen. We moeten dankbaar zijn dat zo'n gedetailleerd verslag van een echte overlever nu ook voor de komende generaties bewaard is gebleven."
Simon Wiesenthal (1908-2005)

"Een belangrijke bijdrage die inzicht biedt in de feitelijke wreedheden van nazi-Duitsland, maar ook kennis geeft over de heldhaftigheid waarmee mensen zich hebben ingezet om onze broeders en zusters te helpen overleven."
Menachem Begin (1913-1992), voormalig minister-president van Israël

Boekspecificaties:
Uitvoering: Paperback
Formaat: 14,0 cm bij 21,5 cm
binnenwerk: zwartwit
NUR: 681, 689
Aantal pagina's: 350
Jaar van uitgave: april 2014

Reviews (3)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Gehard in de hel17 juli 2018
Een zeer aangrijpend boek van een man die zijn "tienerjaren" heeft moeten beleven in angst, ontbering en vernedering tijdens WO2 - een méér dan realistisch beeld over deze nooit te vergeten periode
Prachtig geschreven!17 september 2015
Dit is een subliem meesterwerk zo mooi geschreven over iets door en door slecht,het is alsof je met de familie Orenstein op overlevingstocht bent,nogmaals gezegd het is prachtig boek en ik kan het aan iedereen aan bevelen die in dit onderwerp is geïnteresseerd
Spannend en geloofwaardig!17 april 2019

Recent bekeken

Ik zal leven

Ik zal leven

Henry Orenstein
€ 19,95

Over De Barbaar

De Barbaar staat voor passie en inspiratie. Voor leven in plaats van overleven. Voor lef en levenskunst.

  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg