Hoe vermoord je 11 miljoen mensen?

€ 12,50
2 reviews
Aantal:
Wat als de leugen écht regeert?

Toen Andy Andrews in 2011 dit boek schreef was er nog geen sprake van een presidentschap van Donald Trump, was fake nieuws geen item in de media, was de MH17 nog niet gecrasht en deden er nog geen complottheorieën de ronde over virussen, pandemieën en de belangen van rijke mensen en multinationals. Je zou je hebben kunnen afvragen waarom hij in vredesnaam met dit boekje kwam.

En toen werd het 2020. Het jaar van corona. Het jaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het jaar van de toeslagenaffaire in ons eigen land. Het jaar waarin iedereen zijn of haar eigen waarheid lijkt te hebben en universele waarheid niet meer lijkt te bestaan. We lijken door die nieuwe werkelijkheid overvallen?

Maar zijn we dat ook? Of is Andy Andrews misschien een ziener die verder zag dan velen op dat moment konden of wilden kijken? En zo ja, wat heeft hij gezien dan? En wat kunnen wij eruit leren voor ons eigen landje? Hoe krijgen we de waarheid terug in het vizier? Wat verwachten wij van hen die ons regeren en ons vertegenwoordigen in het parlement?


Met een voorwoord van Joël Voordewind, wethouder in Alkmaar, voormalig Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie. Hij schrijft daarin onder meer: 'Soms lijkt het voor ons kamerleden alsof het voor bewinslieden en hun ambtenaren een sport is om geen (eerlijke) antwoorden te geven op kamervragen. Het parlement kan zijn controlerende taak dan niet goed uitvoeren en zo zijn we als parlementsleden steeds vaker afhankelijk van onderzoeksjournalisten en klokkenluiders om de waarheid te achterhalen.'
Tevens voorin het boek een motto dat ontleend is aan een uitspraak van cabaretier Freek de Jonge: 'Liegen is de gewenste waarheid spreken.'

Boekspecificaties:
Uitvoering: Hardcover
Formaat: 12,0 cm bij 17,5 cm
binnenwerk: zwartwit
NUR: 740
Aantal pagina's: 80
Jaar van uitgave: februari 2021

Reviews (2)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Beste boek ooit19 april 2023
Dit is absoluut het beste boek dat ik ooit heb gelezen! Toen ik het voorlas aan mijn ouders en vrienden wilden ze allemaal een exemplaar hebben.
Henri Pleizier
Essentieel om te lezen!19 maart 2023
Dit kleine boekje heb je zo gelezen. Elk huishouden zou een exemplaar in bezit moeten hebben en het zou verplichte kost moeten zijn op de leeslijst van elke middelbare school! Een boek ook om door te geven aan anderen.

Recent bekeken

Hoe vermoord je 11 miljoen mensen?

Hoe vermoord je 11 miljoen mensen?

Andy Andrews
€ 12,50

Over De Barbaar

De Barbaar staat voor passie en inspiratie. Voor leven in plaats van overleven. Voor lef en levenskunst.

  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg