De Dappere wielrennerHet waargebeurde verhaal van oorlogsheld en Tourwinnaar Gino Bartali.

€ 14,95
3 reviews
Aantal:
Als kind was Gino Bartali een kwetsbare, wat ziekelijke jongen. Maar hij groeide uit tot één van de grootste wielrenners die Italië ooit heeft gekend. Bartali werd de enige wielrenner in de geschiedenis die de Tour de France vóór en ná de Tweede Wereldoorlog wist te winnen, in 1938 en 1948.

Wat velen niet weten is dat Gino Bartali tijdens de oorlogsjaren in Italië zijn leven riskeerde om Joden te helpen. Zijn fiets en zijn bekendheid als wielrenner speelden in dat plan een belangrijke rol.

Vanwege deze heldendaden ontving Bartali in 2013, postuum, de erkenning 'Rechtvaardige onder de volkeren', een eer die door Yad Vashem (het holocaustmuseum in Jeruzalem) wordt gegeven aan niet-Joden van wie bewezen is dat zij tijdens de oorlog hun leven in de waagschaal hebben gesteld om Joden te redden.

De dappere wielrenner is een boeiend geschreven (Amalia Hoffman) en prachtig uitgevoerd (Chiara Fedele) prentenboek voor jong en oud.


Boekspecificaties:
Uitvoering: Hardcover (prentenboek)
Formaat: 28,0 cm bij 24 cm
binnenwerk: full color
NUR: 274, 491, 689
Aantal pagina's: 20
Jaar van uitgave: april 2020

Reviews (3)

 Schrijf review
Type nog 50 woorden.
Een echt heldenverhaal19 januari 2019
Dit is het verhaal van een echte held. Geschikt voor lezers van alle leeftijden. Een Tour de France winnaar die tijdens de Tweede Wereldoorlog duizenden Joden heeft gered. Inspirerend!
Mooi en leerzaam19 april 2023
Ik heb echt enorm genoten van dit boek. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Gino Bartali gehoord, maar ik vind hem echt een held. Het is een prentenboek, maar echt zeer geschikt voor alle leeftijden!
Wat een boek!19 april 2020
Wow! Ik heb dit boek voorgelezen aan mijn kleinzoon van 8. We waren allebei diep onder de indruk! Zowel van het verhaal als van de illustraties.

Recent bekeken

De Dappere wielrenner

De Dappere wielrenner

€ 14,95

Over De Barbaar

De Barbaar staat voor passie en inspiratie. Voor leven in plaats van overleven. Voor lef en levenskunst.

  • Veilig betalen
  • Gratis retourneren
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde dag op de post
  • h0183 - 581 696
  • thuiswinkelwaarborgThuiswinkel waarborg